Alcohol Spray

Bescherm je handen, overal!

Alcohol spray is een vloeistof die gebruikt wordt om de handen te ontsmetten.  De concentratie alcohol in de spray moet voldoende hoog zijn om de handen effectief te kunnen desinfecteren.

Vanaf dat een handdesinfectiemiddel meer dan 70% alcohol bevat, is het product effectief tegen de meeste bacteriën, microben en virussen. Maar hoe hoger het alcoholpercentage, hoe effectiever de werking! 

Alcohol spray is ideaal om mee te nemen en te gebruiken wanneer de handen ontsmet moeten worden, maar er geen water en zeep in de buurt is.

Hiernaast zie je de verschillende stappen die je moet ondernemen om de alcoholgel correct te gebruiken.

Kies hier uw ideale formaat

Alcoholgel of alcohol spray?

De desinfectie van beide producten is hetzelfde. De actieve bestanddelen in de handgel en alcohol spray zijn bij Gevirax hetzelfde. Beide producten bevatten alcohol, namelijk ethanol en isopropanol.

Alcoholgel wordt vaker gebruikt op vaste plaatsen. Op het werk aan je bureau bijvoorbeeld. Terwijl de alcohol spray zeer handig is om mee te nemen. De spray kan meegenomen worden in de handtas of rugzak.

Mogen kinderen ook alcohol spray gebruiken?

Er is geen wettelijke richtlijn die bepaalt wat de minimumleeftijd van kinderen moet zijn om alcohol spray te gebruiken.

Het is echter wel belangrijk dat het aanbrengen van de alcohol spray gecontroleerd gebeurd. De meest voorkomende problemen bij kinderen zijn dat het product in de ogen terecht komt of een hoeveelheid product wordt ingeslikt.

Let er als ouder dus goed op dat de spray buiten het bereik van kleine kinderen wordt bewaard. En dat de handen van uw kind goed droog zijn na het uitwrijven van de spray.

Gebruik

 

Het gebruik van alcohol spray wordt voornamelijk aangeraden wanneer er geen water en zeep ter beschikking is. Het gebruik ervan is eenvoudig:

  1. Spray het product op je handpalm.
  2. Wrijf je handen samen.
  3. Wrijf de alcohol uit over je handpalm, handrug en vingers totdat je handen droog zijn.
  4. Blijf uit de buurt van vlammen of gasbranders tijdens het aanbrengen van de alcohol spray.

Alcohol spray is niet effectief als het gebruikt wordt op zichtbaar vuile handen. Zorg steeds dat je handen zichtbaar proper zijn voordat je het product aanbrengt.